LJUBIMAC DELIJA SE OGLASIO PRED FINALE ABA LIGE: Kevin Panter neće verovati šta mu je poručio!
Nekadašnji tim Crvene zvezde, Foto: Stasport

opa

LJUBIMAC DELIJA SE OGLASIO PRED FINALE ABA LIGE: Kevin Panter neće verovati šta mu je poručio!

Navijači Zvezde dobro pamte njegove partije u crveno-belom dresu

Objavljeno:

Jedan omiljenih stranaca koji su nosili dres Crvene zvezde je definitivno Ostin Holins!

Borbeni Amerikanac je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje triple krune u sezoni 2021/22, a sada se podsetio finalne serije protiv Partizana kada je atraktivnim zakucavanjem "kupio" Delije za sva vremena.

U razgovoru za "Meridian sport" se podsetio najupečatljivijih momenata u crveno-belom dresu.

- Bilo je mnogo sjajnih trenutaka, ali ako bih neki morao da izdvojim - zakucavanje u drugoj utakmici finala protiv Partizana. To je bilo posebno - rekao je Holins.

Nosi nezaboravna iskustva iz finala ABA lige.

Holins i Davidovac
Holins i Davidovacfoto: Starsport / Peđa Milosavljević

- Finale je imalo sve što možete da zamislite. Bilo je veoma zahtevno fizički i mentalno, ali kao košarkaš i takmičar uživate u takvim situacijama. Uvek je zabavno setiti se tih utakmica.

Na terenu je vodio žestoku borbu sa Kevinom Panterom, pa je upitan za njihovo rivalstvo.

- Nije to bilo između nas dvojice, već između Zvezde i Partizana. Zbog rivalstva klubova je postojala dodatna tenzija u našim duelima, jer sam ga uglavnom čuvao, ali to je bio samo deo takmičarskog žara. On je veoma talentovan igrač i ne čude uspesi koje je imao sa Partizanom. Ipak, kada smo igrali protiv njih, želeli smo samo da pobedimo.

Pamti atmosferu i efekat navijača smatra kao ključni u mečevima "večitih".

- Naravno, mnogo je važno imati prednost domaćeg terena, posebno kada pričamo o Zvezdi i Partizanu. Kada vas puna dvorana podržava, to vas gura. Takođe, kada pričamo o momentumu i promeni dešavanja na parketu, navijači su veoma bitni. U takvim serijama svaki detalj može da prevagne. Ipak, na kraju se svodi na to da morate igrate košarku, ko god da je na tribinama. Da ostanete fokusirani na zadatke. Mnogo je faktora, ali svakako da navijači igraju veliku ulogu.

Ostin Holins i Kevin Panter
Ostin Holins i Kevin Panterfoto: Emilija Jovanović

Finalnu seriju u kojoj je učestvovao obeležilo je i pražnjenje tribina u majstorici.

- Bilo je teško bez njih, ali morali smo da održimo fokus i da dobijemo meč, uz sve okolnosti. Najteže je bilo sedenje i čekanje da se isprazne tribine, ali uspeli smo.

- Bili smo dobro pripremljeni, imali smo dobar tim, igrali jednu za druge i to je napravilo razliku. Bili smo dovoljno čvrsti i mentalno jaki da prvi prođemo kroz cilj.

Imao je posebnu konekciju sa Delijama.

- Dešava se povremeno da mi pišu, pa me označe na nekim video klupovima. Nedavno su me baš označili na snimku tog zakucavanja. Uvek mi to stavi osmeh na lice. Podseti me koliko smo se dobro zabavljali te sezone. Imali smo sjajne momke u ekipi i to čini moje iskustvo u Zvezdi posebnim. Svi su bili podređeni timu i imali želju da ostvare uspeh, niko nije gledao samo sebe. To nas je poguralo ka trofejima - rekao je Holins za Meridian sport.

Period koji je proveo na Malom Kalemegdanu će uvek imati posebno mesto u njegovoj karijeri.

Holins u dresu Zvezde
Holins u dresu Zvezdefoto: EPA/Maxim Shipenkov

- Pamtim osvajanje Kupa, ma sva tri trofeja koja su za klub, navijače i sve nas bili velika stvar. To su bili sjajni trenuci. Prevalili smo mnogo toga da bi ostvarili ciljeve. Nije bilo lako, bilo je uspona i padova… A opet, dobiti Partizan, biti u mogućnosti da savladate tako legendarnog trenera i odlično vođenu ekipu, to vas ispunjava. Izuzetno iskustvo. Sve to se pamti. I bilo je baš zabavno. Nikada neću zaboraviti taj period. Nema mnogo mesta na kojima sam se tako zabavljao igrajući košarku. Imali smo sjajan tim, obožavao sam saigrače, trenera Dejana…

(Espreso sport/Meridian sport/Nikola Miloradović/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.